Hyvän mielen kotimainen kananmuna esiin

Ehdokkaan tuki ja ohjeet, vaalikampanja - Kuntavaaliehdokkaat - 10.06.2021

Nostetaan vielä hyvän tuulen munateemaa esille ehdokkaittemme ja Keskustan jäsenten toimesta. Keneltäkään kun ei ole jäänyt huomaamatta, että Keskustan TV-mainoksissa on vahvasti edustettuna suomalainen ruoka eli kotimainen kananmuna.  

Sen myötä tuodaan esille kotimaisuutta, mutta myös aurinkoisuutta eli positiivisuutta ja ratkaisukeskeisyyttä sekä sitä, kuinka jokainen voi omana itsenään asua ja yrittää koko Suomessa juuri siellä, jossa itse haluaa.

TV-mainokset ovat saaneet kriitikoilta kehuja ja yleisössä mainos muistetaan, kun se herättää tunteita.

Aurinkoista munateemaa on kätevintä toteuttaa sosiaalisessa mediassa. Toki kotimaisia kananmunia voi myös jakaa vaalituotteena, mutta kynnys sen toteuttamiseen on aina jonkin verran korkeampi.

Miten tempaisemme yhdessä?

1. tee sosiaalisen median kanavaasi (esim. Facebook, Instagram, Twitter tai YouTube) vaikka heti julkaisu, jossa on mukana kananmuna sellaisessa muodossa, jossa itse haluat sen tuoda esille sekä tietenkin aihetunniste #KeskustaSeKotimainen

  • se voi olla yhteydessä omaan vaalikampanjaasi, jossa olet voinut korostaa esim. lähiruuan roolia kunnan hankinnoissa
  • siinä voi leikitellä TV-mainosten repliikeillä kuten ”aurinkoinen puoli ylöspäin” tai ”ihan hyvähän siitä tuli”
  • tai keksit teemasta jotain muuta hyvän maun rajoissa olevaa 😊

2. vaalit huipentuvat viikonloppuna 12. – 13.6., jolloin varsinkin lauantaina on kova hoppu vaalikentillä, minkä takia on hyvä antaa valmiimpi ”tehtävä” somettajille

  • tee silloin lauantaina tai sunnuntaina some-julkaisu aamupalastasi, jossa on mukana kotimaista kananmunaa muodossa tai toisessa. Se voi olla leivän päällä, paistettuna, keitettynä taikka omelettina. Kirjoita saatteesi ensisanoiksi mikä sinulle kuntavaaleissa on kannaltasi tärkeintä. Kun muistat laittaa mukaan #KeskustaSeKotimainen ja Insta-stooriisi maininnan @suomenkeskusta, niin julkaisusi voi saada vielä loppukirin viime metreillä valtakunnallistakin julkisuutta.

Keskustalta on kysytty enemmän tunnetta peliin. Nyt sitä on ollut tarjolla ja varsin hyväntuulisena. Näytetään se Keskustan aurinkoinen puoli äänestäjille kampanjan loppuun asti ja tietenkin sen jälkeenkin.