Annika Saarikko: Voimalla vaalipäivään saakka

Kuntavaaliehdokkaat - Politiikka - 10.06.2021

Voimalla vaalipäivään saakka

Hyvät Keskustan ehdokkaat

Ylihuomenna se sitten koittaa – kauan odotettu kuntavaalipäivä. Luulen, että monet teistä huokaisevat silloin. Niin teen itsekin.

Näiden vaalien muutokset ja rajoitukset ovat vaatineet venymistä ja jatkuvaa suunnitelmien muutosta. Korona on kuitenkin kohdellut kaikkia puolueita ja niiden ehdokkaita tasapuolisesti. On pitänyt sopeutua ja mennä eteenpäin.

Kun katson taaksepäin kuntavaalikampanjaamme, voin olla kiitollinen ja ylpeä. Olette aivan uskomattoman sinnikästä ja asiaansa uskovaa joukkoa koko porukka. Kiitos teille jokaiselle jo nyt!

Matkan varrella meitä on koetettu väheksyä ja mitätöidä. Siitä huolimatta olette jaksaneet puhua ja käyttäytyä asiallisesti. Tuoda esiin keskustalaista sanomaa. Kertoa kerta toisensa jälkeen, mistä vaaleissa on kyse: oman kunnan ja kuntalaisten asioiden mahdollisimman hyvästä hoitamisesta.

Loppuun saakka töitä tehden - ilolla

Toivottavasti ylen eilinen gallup innostaa vielä meitä kaikkia kaivamaan viimeisetkin voimien rippeet kampanjointiin. Keskusta oli gallupissa selvästi suurin nousija. Meillä on paljon voitettavaa, ei yhtään hävittävää.

Tutkimusten mukaan todella suuri osa äänestäjistä miettii puoluevalintaansa äänestämisen kalkkiviivoille saakka. Ja vielä useampi harkitsee aina äänestyskoppiin menoon asti, minkä numeron äänestyslippuun kirjoittaa.

Meidän yhteinen tehtävämme on vakuuttaa mahdollisimman moni siitä, että keskustalainen vaihtoehto on se paras. Puolustamme lähipalveluja jokaisessa kunnassa kaikille tasapuolisesti. Nyt ei päätetä sote-uudistuksen sisällöstä tai EU-jäsenyydestä, vaan oman kunnan asioista.

Kannattaa siis kampanjoida ja olla yhteydessä tuttuihin ja tuntemattomiin. Soitella, laittaa viestejä, tavata ihmisiä. Lähteä vaikka kaupunkikävelylle keskustaliivi ja ehdokasnappi rintapielessä. Ja kaikki tämä positiivisella otteella.

Laitetaan myös sosiaalinen media laulamaan. Tekemällä omia päivityksiä sekä jakamalla ja kommentoimalla toisten keskustalaisten päivityksiä saamme keskustasanomaa ja ehdokkaita nousemaan mahdollisimman monen silmien eteen. Näin some toimii meidän yhteiseksi eduksemme.

Ja kun kaikki mahdollinen on tehty, voimme hyvillä mielin kokoontua yhteisiin vaalivalvojaisiin läheisten kanssa.

Luottamuspaikkaneuvottelut odottavat

Vaalityön osalta olemme maalin tuntumassa. Sen jälkeen työ kunnan- ja kaupunginvaltuustoissa vasta alkaa. Lähdemme yhteistyössä muiden puolueiden kanssa laittamaan lupauksiamme toimeksi.

Neuvottelut vaalituloksen perusteella tehtävistä muista kunnallisista luottamushenkilöpaikoista alkavat pian vaalituloksen vahvistamisen jälkeen.  

Varsinkin teille ensi kertaa ehdolla oleville ja uusille keskustatoimijoille muistutan, että tuossa vaiheessa kannattaa olla aktiivinen. Jokainen voi tuoda esiin toiveitaan, mitkä paikat ja tehtävät kiinnostaisivat.

Hyvällä ja yhdessä sovittuihin periaatteisiin perustuvalla luottamuspaikkojen jakamisella luodaan pohjaa Keskustan toiminnalle ja menestymiselle myös tulevina vuosina. Tähän olen kannustanut Keskustan järjestötoimijoita. Samaan kannustan teitä ehdokkaita. Yhteistyössä rakennamme tulevaisuutta.

Kaivetaan vielä voimien rippeet ja tehdään viimeisistäkin kampanjapäivistä mukavat ja innostavat. Toimitaan niin, ettei ensi viikolla tarvitse jossitella mitään tekemättä jääneitä asioita. Kaikkemme antaneena, toisiimme luottaen, parhaamme tehden.

Ja muistetaan: pidetään koko ajan: aurinkoinen puoli ylöspäin!

Tsemppiä ja voimia toivottaen Annika